Uutiset

Uutiset

Tästä klikkaamalla Teollisuusliiton ajankohtaisiin uutisiin !


26.3.2024

Hei opiskelijajäsen!  Teollisuusliitto tukee liiton opiskelijajäseniä kaksi kertaa vuodessa järjestettävän stipendihaun perusteella. 500 euron stipendejä myönnetään enintään 120 kappaletta vuodessa. Stipendin tarkoitus on tukea aktiivisia jäseniä opiskelun aikana. Lue lisää --> 


4.3.2024

AY-koulut 2024

Tervetuloa osallistumaan Teollisuusliiton Uudenmaan toiminta-alueen ay-kouluun. Ay-koulut ovat tarkoitettu uusille jäsenille sekä niille pidempään jäsenenä olleille, jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet alueen ay-kouluihin.

Ay-koulut sisältävät kolme eri teemaista iltaa sekä opintomatkan. Osallistuja on oikeutettu opintomatkaan, kun on käynyt vähintään kahdessa kolmesta ay-kouluillasta. Kaikissa kolmessa illassa käyneet ovat matkalle etusijalla. Opintomatka suuntaa joko kotimaan pohjoisen kohteeseen tai Eurooppaan. Matkalta peritään osallistujilta 50 € omavastuu, johon voi kysyä tukea omasta ammattiosastosta.

Konkarina voit päästä osallistumaan Ay-kouluun, kun tuot mukanasi kaksi uutta osallistujaa!

Ilmoittautumislinkki 1. jaksoon: -->  TÄSSÄ

Koulutuspaikkoina toimivat Hotel Socis Karjaa sekä Sokos Hotel Flamingo Vantaalla. Voit valita itsellesi sopivan paikan sekä ajan.

Ay-koulujen päivänmäärät ja teemat:

Toiminta-alue tutuksi.

7.3 Karjaa

12.3 Vantaa

Tunne ammattiosastosi

17.4 Vantaa

23.4 Karjaa

Miksi ammattiliitto? Vaikuttamista meillä ja maailmalla.

5.9 Karjaa

10.9 Vantaa

Opintomatka – syksy 2024

Ilmoittaudu viimeistään 29.2.2024!  Tähän ensimmäiseen saattaa päästä vielä mukaan olemalla ao. henkilöihin yhteydessä.

Lisätietoja: Aluetoimitsijat Jarmo Mäkinen p. 040 4863586, Ville Kari p. 045 6724568


Opintomatkalle päästäkseen riittää osallistuminen kahteen koulutukseen!


31.12.2023

Helsingin Puuseppäin Ammattiyhdistys teki Mieli Ry:lle 1€ lahjoituksen jokaista jäsentämme kohtaan eli saatiin kasaan huikeat 435 €. 

Tällä lahjoituksella haluamme tukea Mieli RY:n tekemää upeaa työtä mielenterveyden parissa ja aloittaa yhteistyön heidän kanssaa. Olemme kiinnostuneita kaikkien jäsentemme jaksamisessa arjessa, koulussa ja työelämässä.

Tuokoon vuosi 2024 meille hyviä vinkkejä jaksamiseen, keskusteluja uusien ihmisten kanssa ja kohtaamisia matalankynnyksen tapahtumissa. 

Huolesta kertominen on jo askel ratkaisun löytämiseen.

Lämmintä ja turvallista talvikautta kaikille.

-HALLITUS_

26.4.2023

Peiliin katsomisen paikka 

Yleensä etsitään syyllisiä ja riidellään, nyt on peiliin katsomisen paikka koko sakilla. 

Ymmärrämme hyvin, että osaavaa työvoimaa tarvitaan alalla kuin alalla. Ammattilaisten kouluttaminen tuntuu hitaalta prosessilta, mutta siihen kannattaa satsata ja heitä valmistuukin nykyään ympäri vuoden. 

 Me Helsingin Puuseppäin Ammattiyhdistyksen valtuuttamana hallituksena haluamme jatkaa alkanutta vuoropuhelua työelämän, valtiovarainministeriön ja oppilaitosten opettajien välillä. Ammattiinopiskelevien ihmisten oikeudesta saada laadukasta opetusta opiskelu- ja harjoitteluaikana, löytää työpaikka, jonka palkalla tulee toimeen ja saada jatko-kouluttautua parhaaksi katsomallaan tavalla. Tällä reseptillä kasvaa ammattiylpeää työvoimaa, jota työelämä kipeästi tarvitsee.

 Oppilaitokset ovat täynnä oppimisenhaluista ja motavoitunutta porukkaa, jotka tarvitsevat laadukasta opetusta. Opettajille pitää suoda työrauha, jotta he saavat oppinsa välitettyä. Kukaan ei pidä jatkuvista tekemällätehdyistä uudistuksista.

 Koulussa on kautta historian ollut yhteiset pelisäännöt, samoin työpaikoilla. Eivät työharjoitteluun tulevat opiskelijat tarvitse erityistä paapomista vaan reilut yhteidet pelisäännöt, joiden puitteissa koko työyhteisö toimii. Jos työpaikan ilmapiiri on ylikierroksilla, riitaisa ja rasistinen niin uskallan väittää, ettei siellä viihdy ne ns. ammattilaisetkaan. 

 Miettikää miksi kukaan haluaisi tulla yritykseenne töihin? Tätä kysytään usein työhaastattelussa, mutta nykypäivänä kysymys kuuluu 'Miksi minä tulisin teille töihin ja haluasin olla täällä yli 5 vuotta?' Kuinka oletetaan, että opiskelijat pystyvät valmistumaan nopeasti ammattiin jos kanssaopiskelijoita pitää pelätä henkensäkaupalla, opetusta saa vain silloin tällöin ja työharjoittelussa kyykytetään ja huudetaan, kun et olekaan raudankova ammattilainen? 

 Aika jossa elämme on muuttunut muutamassa vuosikymmenessä valtavasti ja kankeat byrokraattiset koneistot eivät pysy perässä. 

 Jos halutaan muutosta, se lähtee kaikkien meidän asenteista. Yritys, jonka sisällä on ammattiylpeydellä työskentelevää henkilöstöä löytää aikaa opastaa harjoittelijoita. Oppilaitos, jossa on opettajilla työrauha toteuttaa omaa ammattitaitoaan, on oppilaiden mielestä hyvä paikka oppia ja he pääsevät toteuttamaan itseään ja saattavat jopa vahingossa keksiä uuden 'Nokia'. 

 Riitelyn sijaan ollaan aikuisia, ammattilaisia ja keskitytään viemään suomalaista huippuosaamista ulkomaille. Ollaan kiitollisia ja ylpeitä koulujärjestelmästämme ja ensiluokkaisista työoloistamme. 

 Helsingin Puuseppäin Ay 701, 

Hallitus 

 Iida Tiainen 


5.4.2023   

Teollisuusliiton liittokokousvaalien tulokset vahvistettu

Teollisuusliiton liittokokousvaalit ovat päättyneet ja liiton hallitus on vahvistanut tänään keskiviikkona 5.4. liittokokousvaalin tuloksen.

Sosialidemokraattien ja sitoutumattomien vaaliliiton (Yhteistyön Tekijät -vaaliliitto) ehdokkaat saivat 64,2 prosenttia annetuista äänistä. Liittokokouspaikkoja äänimäärä tuo yhteensä 289 kappaletta.

Vasemmiston ja sitoutumattomien vaaliliiton (Teollisuuden Vaikuttajat -vaaliliitto) ehdokkaat saivat 35,7 prosenttia annetuista äänistä. Liittokokouspaikkoja äänimäärä tuo yhteensä 153 kappaletta.

Keskustan ja sitoutumattomien vaaliliiton ehdokkaat saivat 0,1 prosenttia annetuista äänistä.

Äänestysprosentti liittokokousvaaleissa oli 43,2. Vaaleissa äänioikeutettuja olivat kaikki liiton työmarkkinoiden käytettävissä olevat jäsenet, joita on noin 123 000. Vaaleissa hyväksyttyjä ääniä annettiin yhteensä 53 082.

Teollisuusliitto kiittää kaikkia äänestäneitä! Lisäksi liitto kiittää työpaikkoja, ammattiosastoja sekä jokaista yksittäistä jäsentä aktiivisesta työstä äänestysvilkkauden nostamiseksi.

Omat ehdokkaamme, Jussi Nyman vaalipiiri 32 Puutarha-ala, Viher- ja ympäristörakentamisala keräsi 47 ääntä ollen sijalla 3 ja

Vesa Laitinen vaalipiiri 17 Puusepänteollisuus, keräsi 66 ääntä ollen sijalla 6, menivät molemmat liittokokoukseen Tampereelle 21-24.5.2023.

4.4.2023                                                                                  

Puusepänteollisuuden työntekijöiden työehtosopimus 2023–2025

Teollisuusliiton hallinto hyväksyi tiistaina 4.4. puusepänteollisuuden uuden työehtosopimuksen. Myös työnantajia edustava Puusepänteollisuus ry on hyväksynyt sopimuksen. Työehtosopimus tulee voimaan 1.4.2023 ja se on voimassa 30.4.2025 asti.

Palkankorotusten lisäksi työehtosopimukseen saatiin tekstimuutoksia muun muassa palkalliseen raskaus- ja vanhempainvapaan pidentämiseen. Koko neuvottelutuloksen löydät tästä linkistä.

Palkankorotukset vuonna 2023

Palkankorotuksista sovitaan paikallisesti. Mikäli paikallista palkkasopimusta ei saavuteta, korotetaan palkkoja sen palkanmaksukauden alusta, joka alkaa 1.8.2023 tai lähinnä sen jälkeen yleiskorotuksella, jonka suuruus on 3,5 %. Palkankorotusten yhteydessä korotetaan aikapalkkoja, vuorolisiä ynnä muita yleiskorotuksen suuruudella. Mikäli paikallista palkkasopimusta ei saavuteta, maksetaan työntekijälle lisäksi kertaerä, jonka suuruus on 353 euroa ja se maksetaan syyskuun ensimmäisen palkanmaksun yhteydessä.

Palkankorotukset vuonna 2024

Palkankorotuksista sovitaan paikallisesti. Mikäli paikallista ratkaisua ei saavuteta, korotetaan palkkoja sen palkanmaksukauden alusta, joka alkaa 1.6.2024 tai lähinnä sen jälkeen yleiskorotuksella, jonka suuruus on 2,25 %. Palkankorotusten yhteydessä korotetaan aikapalkkoja, vuorolisiä yms. yleiskorotuksen suuruudella. Mikäli paikallista palkkasopimusta ei saavuteta, korotetaan palkkoja lisäksi sen palkanmaksukauden alusta, joka alkaa 1.6.2024 tai lähinnä sen jälkeen paikallisella erällä, jonka suuruus on 0,25 % keskimääräisestä työehtosopimuksen 13.1 §:n tarkoittamasta keskituntiansiosta kerrottuna yrityksen tai toimipaikan työehtosopimuksen piiriin kuluvien työntekijöiden lukumäärällä 30.4.2024.

Tes-infotilaisuudet

Työehtosopimusratkaisusta tullaan järjestämään huhtikuun aikana luottamushenkilöille infotilaisuuksia, joissa avataan yksityiskohtaisemmin sopimusratkaisua. Luottamushenkilöille lähetetään kutsut infotilaisuuksiin sähköpostitse.

1.4.2023

Vindea Oy:ssä järjestettiin järjestäytymiskampanja, jota ammatyhdistys tuki maksamalla arvonnassa olleen One+ Nord 2T 8/128GB 5G puhelimen  ja kustantaa myös palkinnosta lankeavat verot. Arvontalipuke osui Nikolle Juvanmalmilta, joka ei kuitenkaan halunnut puhelinta ottaa vastaan vaan siirsi arpaonnen seuraavalle. Seuraavaksi nousi lipuke, jonka takaa löytyi Jyväskylän yksiköstä Risto, joka saa puhelimen haltuunsa pääluottamusmiehen kierroksen aikana huhtikuussa. 

Kampanja tuotti toivottua tulosta jäseniä tuli Vindean yksiköihin 41 kappaletta, joista Helsingin Puseppäin ammattiyhdistys 701 sai 17, Tampereen Puuseppien ammattiyhdistys 705 sai 12 ja Tampereen teollisuustyöväen ammattiosasto 7 sai 4, Jyväskylän Valmetin metallityöväen ammattiosasto 74 sai 5 ja Puuliiton Riihimäen ammattiosasto 814 sai 3 uutta jäsentä. 

Helsingin Puuseppäin Ammattiyhdistys onnittelee voittajaa

sekä onnistuneen kampanjan järjestäjää pääluottamusmies Vesa Laitinen.

31.3.2023

Neuvottelutulos puusepänteollisuuteen


Puusepänteollisuuteen saavutettiin Teollisuusliiton ja työnantajia edustavan Puusepänteollisuus ry:n välillä perjantai-iltana 31. maaliskuuta neuvottelutulos sopimusalan uudeksi työehtosopimukseksi.

Neuvottelutulos etenee seuraavaksi osapuolten hallintojen käsiteltäväksi. Asiasta tiedotetaan päätösten jälkeen lisää.

28.3.2023

Liittokokousvaalien äänestysprosentti lähes 37 – nyt on loppukirin aika

Liittokokousvaalien äänestysprosentti oli tiistaiaamuna 28. maaliskuuta 36,8. Siitä sähköisiä ääniä oli 28,7 ja postiääniä 8,1 prosenttiyksikköä.

Jos et vielä ole äänestänyt, suosittelemme äänestämään sähköisesti, sillä posti ei voi taata äänestyslipun saapumista perjantaihin kello 12 mennessä.

Sähköisesti voit äänestää tästä linkistä perjantaihin 31.3.2023 kello 12.00 saakka. Äänestykseen kirjaudutaan joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Teollisuusliitto kiittää kaikkia äänestäneitä ja kannustaa työpaikkoja, ammattiosastoja sekä jokaista yksittäistä jäsentä jatkamaan aktiivista työtä äänestysvilkkauden nostamiseksi mahdollisimman korkeaksi.

Liitto arpoo kaikkien äänestäneiden kesken kuusi kahden lipun VIP-pakettia jääkiekon MM-kisojen 23.5.2023 Tampereella pelattavaan alkusarjan Suomi–Tanska-otteluun. Liitto kustantaa lippujen lisäksi, matkat, majoitukset ja tarjoilut ottelussa. Muistathan mainita työkavereillekin!

Mitä useampi äänioikeutettu jäsen äänioikeutensa käyttää, sitä vahvempi on Teollisuusliiton asema jäsentensä etujen ajajana ja valvojana, ja sitä tehokkaammin se pystyy tehtävänsä tulevaisuudessa hoitamaan.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

27.3.2020

Puusepäteollisuuden neuvotteluissa ei etenemistä – seuraava neuvottelu 27.3.

Puusepänteollisuuden toimistojen väliset neuvottelut päättyivät tuloksettomina tänään käydyssä tapaamisessa. Osapuolet päättivät perua perjantaille sovitun työehtoneuvottelukuntien tapaamisen, koska edistystä tekstikysymysten aikaansaamiseksi ei toistaiseksi ole näköpiirissä. Osapuolet tapaavat seuraavan kerran maanantaina 27.3. ja 31.3. Työehtosopimuksen voimassaolo päättyy 31.3.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14.3.2023

Tekstit esillä puusepänteollisuuden työehtosopimusneuvotteluissa

Puusepänteollisuuden työehtosopimusneuvotteluja jatkettiin Teollisuusliiton ja työnantajia edustavan Puusepänteollisuus ry:n kesken tiistaina 14. maaliskuuta. Neuvottelukuntien välillä käydyssä neuvottelussa osapuolet esittelivät tekstitavoitteensa. Edistymistä ei niiden suhteen tapahtunut.

Osapuolten tavoitteena on saada tekstikysymykset ripeästi käsitellyksi, minkä jälkeen vuorossa ovat palkankorotukset. Valmisteluja jatketaan toimistojen kesken. Seuraava neuvottelukuntien välinen tapaaminen on ensi viikon perjantaina 24. maaliskuuta.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9.3.2023

Teollisuusliiton jäsenten työttömyysaste 7,4 % helmikuussa

Teollisuusliiton jäsenten työllisyystilanne on hieman kohentunut tammikuusta. Helmikuussa työttömänä oli yhteensä 6 334 jäsentä ja kokonaan lomautettuna 2 833 jäsentä. Työttömänä olevia jäseniä oli puolensataa enemmän kuin tammikuussa 2023. Lomautukset vähenivät kuukaudessa. Helmikuussa oli kokonaan lomautettuja lähes 300 vähemmän kuin edelliskuussa.

Teollisuusliiton Suhdannebarometri viittaa samaan kehityssuuntaan. Teollisuusliittolaisten työllisyyden kasvu on hidastunut vuoden 2022 alusta lähtien.

Vuodessa tilanne on muuttunut selvemmin. Helmikuussa 2023 työttömiä jäseniä oli noin 1 800 vähemmän kuin helmikuussa 2022. Sen sijaan kokonaan lomautettujen määrä on vuodessa noussut: helmikuussa 2023 heitä on yli 930 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Teollisuusliittolaisten työttömyysaste oli 7,4 prosenttia helmikuussa 2023. Työttömyysaste on laskenut tammikuusta -0,2 prosenttiyksikköä. Työttömyysasteen kohdalla käytetään samaa määrittelytapaa kuin TEM:ssä. Tällöin työttömillä tarkoitetaan työttömänä tai kokonaan lomautettuna olevia jäseniä. Vertailulukuna käytetään työmarkkinoiden käytettävissä olevien teollisuusliittolaisten kokonaismäärää.

Työllisyysaste Suomessa 76,6 %

Suomessa 2023 työllisyysaste oli tammikuussa erittäin korkea, 76,6 prosenttia. Työttömyysaste puolestaan oli 7,6 prosenttia. Työllisyys on pysytellyt hyvällä tasolla jo pidempään. Tämä selviää, kun tarkastellaan vuosimuutoksia.

Tilastokeskus on Työvoimatutkimuksessa muuttanut tilastoinnin ikäryhmärajoja. Tammikuusta alkaen työllisyysaste lasketaan 20–64-vuotiaiden osalta, ei enää 15–64-vuotiaiden kuten aiemmin.

Työttömyyden ja työllisyyden vuosimuutos pieni: 20–64-vuotiaiden työllisyysasteen ja 15–74-vuotiaiden työttömyysasteen vuosimuutos ovat molemmat maltilliset +0,1 prosenttiyksikköä. Taso on näin lähestulkoon sama kuin vuonna 2022 tammikuussa. Selvin muutos vuodessa on se, että työvoimaosuus on kasvanut +0,7 prosenttiyksikköä.

Hyvä työllisyystilanne näkyy vuosivertailussa selvästi lomautusten ja pitkäaikaistyöttömien määrän vähentymisenä. Työtä on löydetty. Kuitenkin työttömyyden kohdalla suuret alueelliset erot ovat pysyneet entisellään.

Alkuvuoden taantuma jää lieväksi

Tämänhetkinen taantuma on jäämässä lieväksi ja lyhytkestoiseksi. Alkuvuonna talouskasvu on hidasta, mutta loppuvuoden mittaan kasvu kiihtyy jälleen. Tähän viittaa myös Teollisuusliiton Suhdannebarometri. Erityisesti metalliteollisuudessa kasvu kiihtyy jo vuoden alusta.

Jähmeän alkuvuoden vuoksi ennustelaitokset arvioivat talouskasvun jäävän lähelle nollaa vuonna 2023. Kasvu olisi näin ollen EU-keskiarvoa hitaampaa. Kasvua heikentää myös korkea inflaatio ja korkeat korot.

Korot eivät luultavasti lähde laskuun ennen inflaation pysyvämpää hidastumista. Sitä saadaan odottaa ainakin ensivuoteen.

  • Talouden ja työllisyyden näkymät helmikuu 2023

Lisätietoja

Anu-Hanna Anttila, tutkimuspäällikkö, anu-hanna.anttila@teollisuusliitto.fi
Timo Eklund, erikoistutkija, timo.eklund@teollisuusliitto.fi


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28.2.2023

Puusepänteollisuuden työehtosopimus päättyy maaliskuun lopussa

Teollisuusliitto ja työnantajia edustava Puusepänteollisuus ry eivät saaneet sovittua puusepänteollisuuden voimassa olevan työehtosopimuksen niin sanotun optiovuoden palkankorotuksia 28.2.2023 mennessä. Puusepänteollisuuden työehtosopimus päättyy tämän seurauksena 31.3.2023.

Osapuolet siirtyvät neuvottelemaan uudesta työehtosopimuksesta normaalin neuvottelujärjestyksen mukaisesti. Neuvotteluja jatketaan perjantaina 3.3.2023.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------